Beta Carotene (Natural) – 90 Softgels

Availablity

Készleten

2 500 Ft

Beta Carotene (Natural) – 90 Softgels

Javasolt használat: 1 db lágyzselatin naponta, étkezés közben.

Összetevők:

Napi adag: 1 Softgel
Adag: 90
Mennyiség adagonként % Napi bevitel
*A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrend alapján.  † Napi érték nincs meghatározva
Beta-Carotene (as pro-Vitamin A 15 mg) 25,000 IU 500%
Vitamin E (from Mixed Tocopherols) 5 IU 17%
Soy Lecithin (61% Phosphatides) 10 mg

Egyéb összetevők: szójabab olaj és Softgel kapszula (zselatin, glicerin, víz, szentjánoskenyér).
Nem tartalmaz: cukor, só, keményítő, élesztő, búza, glutén, kukorica, tej, tojás, kagyló, vagy tartósítószereket. Nem tartalmaz titán-dioxidot.

Figyelem: Csak felnőtteknek.  Forduljon orvoshoz ha terhes / szoptat, gyógyszert szed, vagy valamilyen betegsége van

Figyelmeztetés: A termék fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Gyermekek elől elzárva tartandó!

Minőségét megőrzi: a dobozon jelzett hónap végéig

Tárolás: száraz, hűvös helyen

Gyártó: NOW Foods , USA

Leírás

“Aki sok répát eszik, jól tud majd fütyülni” – mondják sokan. Ez is igaz, de a béta-karotin nagy előnye nemcsak erre korlátozódik. Az A-vitamin legfontosabb forrása, hiszen a szervezet ezt a vitamint tudja előállítani belőle, és felesleg esetén elraktározódik.
A szervezet a béta-karotint szükség szerint A-vitaminná alakítja át (egységnyi mennyiségű A-vitamint hatszor annyi béta-karotinból állít elő). A vitamin fontos a jó látás és a nyálkahártyák egészsége szempontjából, de mivel zsírban oldódik, túladagolása – és ez a táplálékkal bevitt vitaminra is vonatkozik – mérgező lehet, így biztonságosabb a béta-karotin fogyasztása. Az A-vitamin hiányának az egyik legelső tünete a farkasvakság. A szem képtelen alkalmazkodni a gyenge fényhez, ha az ideghártya fény- és színérzékelő receptoraihoz szükséges retinol (A-vitamin) nincs jelen. A vitamin hiánya esetén már napi egy sárgarépa is elegendő lehet a szürkületi látás helyreállításához. A fejlődő világban a 21 év alattiak körében előforduló vakság leggyakoribb oka az A-vitamin-hiány.
A karotinoidok antioxidánsként viselkednek, ezért csökkenthetik a rák bizonyos fajtáinak kockázatát. Egyes kutatások szerint a béta-karotinban gazdag étrenddel csökkenhet a tüdő-, bőr-, gyomor-, vastagbéldaganatok száma.
A béta-karotint margarinok, vajak, jégkrémek és üdítőitalok színezésére használják. Előnye más színezékekkel szemben, hogy szervezetbarát.